Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bizarno otkriće

Djevojčica rekla mami da čuje ‘čudovišta’ u zidu svoje spavaće sobe: Pokazalo se da je riječ o nečem puno gorem!

TikTok
03.05.2024.
u 13:30

Termovizijska kamera u zidu je otkrila nešto čemu se nitko nije nadao

Mama Ashley Class pokušavala je pomoći svojoj kćeri da zaspi, dok se djevojčica stalno žalila da čuje 'čudovišta' kako se kreću po njezinim zidovima. No kako je buka i dalje trajala, mama je istraživala termovizijskom kamerom koja je otkrila nešto puno gore od čudovišta, piše Metro.

Naime, kamera je otkrila da se iza zida krije ogroman roj pčela.Rojevi pčela izlili su se kada je rupa izrezana u zidu, otkrivajući ogromnu pčelinju koloniju za koju se smatra da se sastoji od oko 50.000 insekata, kao i ogromne dijelove saća.

VEZANI ČLANCI:

Podijelivši ovo neobično otkriće i uklanjanje pčelinje kolonije na TikToku, Ashley je otkriće opisala kao ono od čega su 'napravljene noćne more'. Opisujući prvi dan uklanjanja, rekla je: "Prvi dan: Pčelar je sa zida uklonio 20.000 pčela i 45 kilograma saća. Pronašao je maticu i može sigurno odnijeti košnicu u novi dom."

Obično, kada se matica pronađe i uzme iz košnice, ostale pčele slijede kako bi je zaštitile, što znači da je ovo ključni dio uklanjanja pčela s mjesta gdje im nije mjesto. Drugi dan sa zidova je uklonjeno još 20.000 pčela, a objašnjavajući zašto ona i njezina obitelj nisu prije primijetili pčele, objasnila je: "Potrebno je samo nekoliko pčela i roj koji možda nećete moći vidjeti i to onda postane kolonija od 50 000 pčela. Pčelar nije znao koliko je pčela unutar zida kada ga je odlučio otvoriti, čak ni kada je kamera pokazala da postoji velika aktivnost. Jako je podcijenio situaciju, ali nije on kriv jer nije uobičajeno da pčele zakopavaju prema dolje." 

@classashley What nighthmares are made of #bees #toddlersoftiktok #toddlers ♬ Oh No - Kreepa

 

@classashley Day 10. We still have to wait two weeks until we can seal the hole up in order to give bees that are in the walls a fighting chance. Chalk this up to as one of the items I did not think I would be having to deal with while being 10 weeks postpartum. #charlotte #beegate #savethebees #homerenovation #postpartum #momsoftiktok ♬ original sound - Ashley

"Ušle su u rupu veličine kovanice u našem dimnjaku, a tu je i stara glinena cijev gdje je grijala sve različite sobe prije 100 godina, pa su pčele ušle u nju i zakopale se dolje pored sobe moje kćer", dodala je.

Pčelar je ukupno uklonio više od 45 kg saća sa zidova – i moralo ga se staviti u „trostruku vreću“ kako bi se uklonilo zbog same težine voska i meda. Ali obiteljske nevolje tu nisu završile, jer su kasnije pronašli drugu koloniju s još više pčela skrivenih unutar zidova. Nakon što su sve pčele uklonjene, Ashleyin dom je ostao pun meda - doista bizaran prizor. I da stvar bude gora, njezino osiguravajuće društvo je reklo da neće pokriti štetu. 

Djevojčica (8) ima pravi 'mali zoo': U sobi spava s tarantulama, zmijama…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije